Actualidad

[editar plantilla]

El projecte @rrom s’obre a noves activitats d’oci educatiu: dansa i futbol [editar]

02 de Abril de 2015
Equip Gitanos de l'Est - FSG Barcelona

COMPARTIR
El projecte @rrom s’obre a noves activitats d’oci educatiu: dansa i futbol Seguim avançant en l’objectiu de crear un espai de reforç educatiu dins d’una perspectiva integral de treball amb els joves i les seves famílies. Com a part d’aquest procés, hem donat resposta a dues de les demandes més repetides pels nois i noies participants: crear un equip de futbol i una classe de dansa.

És ben sabut que les activitats d’oci serveixen també per educar i transmetre valors positius, i des de la seva creació aquest ha sigut un element molt important de la tasca de la FSG. Feia temps que des de l’equip Gitanos de l’Est Barcelona volíem plantejar activitats que, vinculades amb els nostres espais de reforç, superessin la dinàmica del aula per a aprofundir en el treball educatiu, de foment d’hàbits saludables i de valors. Es tracta d’espais que, a més a més, van més enllà del reforç educatiu, afavorint el contacte amb altres activitats, recursos i nois i noies del barri.

En el Marc del Projecte Atenció i Acompanyament Social a famílies Roma/Gitanes procedents de l'est d'Europa. El projecte @rrom, finançat pel programa CaixaProinfància (Obra Social de La Caixa) porta des del curs 2012-2013 incidint en l’educació de nois i noies de 12 a 16 anys.

Com a part d’aquest procés, hem donat resposta aquest curs 2014-2015 amb el suport de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA)a dues de les demandes més repetides pels nois i noies participants: una classe de dansa i un equip de futbol. La primera es realitza cada dimecres a la tarda al Centre Civic Fondo de Santa Coloma de Gramenet, amb una professora de dansa que imparteix el taller a 6 noies. La segona es porta a terme en col•laboració amb el centre educatiu SI Badalona, que cedeix les seves pistes dilluns i dimecres de 16 a 17:30h per fer l’entrenament. L’equip participa també en la Lliga gestionada per l’associació La Rotllana, on juga contra equips d’altres espais educatius i grups de joves del barri de La Salut/Llefià. El projecte ha implicat la contractació de dos joves del barri com a entrenadors.

Galería de Fotos

VOLVER A LA PÁGINA PRINCIPAL DE ACTUALIDAD
...

GITANOS.ORG

...

GITANOS EN LA PRENSA

El alumnado gitano en Secundaria
  • El alumnado gitano en Secundaria
  • VER MÁS