Actualidad

[editar plantilla]

Treballem el reciclatge: elabora el teu moneder!! [editar]

10 de Marzo de 2015
FSG Barcelona

COMPARTIR
Treballem el reciclatge: elabora el teu moneder!!Actividad Proinfancia Badalona

Dins del programa PROINFANCIA de la Caixa, concretament en el servei d’estudi assistit, es treballa, entre d’altres, amb adolescents d'entre 12 i 16 anys, les famílies de les quals es troben en situació de pobresa econòmica relativa o extrema i presenten mancances en les seves necessitats socials.

Dins d’aquest recurs, es treballen els hàbits d’estudi, així com l’acompanyament i empoderament de les tasques escolars diàries, tot amb l’objectiu de baixar el nivell de fracàs escolar i disminuir l’absentisme escolar.

Tot i així, de tant en tant es fan tallers per treballar temàtiques diferents (interculturalitat, cultura gitana, comunicació, mobilitat...) i aquest mes de febrer ens hem centrat en el reciclatge i hem portat a terme una xerrada on han aprés què vol dir reciclar, la utilitat, la importància de reciclar i com poden elles contribuir en la millora del medi ambient.

Per finalitzar la sessió es va realitzar un taller sobre reciclatge: “Elabora el teu moneder”, on van utilitzar envasos de cartró, per a transformar-lo en un objecte d’ús quotidià, un porta monedes.

Aquest es va realitzar amb el grup de noies de 1er i 2on de la ESO, de d’Institut SI Badalona, on a nivell transversal es va voler fomentar el treball sobre: autonomia, creativitat, concentració, motivació, l’esforç, el treball en equip, entre d’altres.

Com en totes les activitats que es realitzen en aquest espai d’estudi, es treballa en clau d’habilitats, hàbits i ritmes per construir entre el grup un espai on assolir un espai acollidor, on es compleixin unes normes de convivència pactades entre l’educadora i les alumnes ateses.

Finalment totes van sortir satisfetes i admirades de que poguessin transformar un objecte amb la funció d’un envàs de llet, en un altre totalment diferent, fent-se així conscients de que la brossa la poden reutilitzar, transformar-la i donar-li una utilitat.

VOLVER A LA PÁGINA PRINCIPAL DE ACTUALIDAD