Actualidad

[editar plantilla]

Signatura de Conveni 2014 Diputació de Barcelona i la Fundació Secretariat Gitano [editar]

L’Àrea d’Atenció a les Persones continua treballant per la inclusió social de la comunitat gitana

04 de Junio de 2014
FSG Barcelona

COMPARTIR

Des de l'Àrea d'Atenció a les Persones es treballa, des de l'any 2001, per impulsar la inclusió social i laboral de la comunitat gitana. Aquest any, novament hem signat un conveni de col·laboració en el marc del Programa ACCEDER.
l'Àrea d'Atenció a les Persones col•labora amb l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local i amb la Fundación Secretariado Gitano, que presta serveis a la comunitat gitana, especialment en els àmbits d'educació, salut i inclusió social.
Aquesta col•laboració permet desenvolupar accions del programa Acceder en l'àmbit local. Aquest programa, amb finançament del Fons Social Europeu, impulsa la inclusió social de la població gitana a través d'accions centrades en l'accés a la formació i a l'ocupació. Les actuacions van encaminades a la inclusió social dels participants i les seves famílies, principalment a través de la inserció laboral. Les intervencions actualment es realitzen als municipis de l'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat i Montcada i Reixac.
S'han fet accions d'orientació laboral, formació i pràctiques en empreses, entre d'altres. Més de 150 persones han estat ateses i s'han fet més de 100 accions de sensibilització amb empreses i captacions d'oferta durant el 2013, amb un resultat de 69 persones inserides i 34 persones en pràctiques en empreses. A més, l'impacte no és només en l'àmbit laboral, sinó també en l'entorn social i familiar dels participants.

VOLVER A LA PÁGINA PRINCIPAL DE ACTUALIDAD